Koor

Ons koor bestaat sinds 2009 en startte destijds met 35 leden. Het koor werd ondergebracht bij de Stichting Welzijn Velsen. In 2013 volgde de officiële oprichting via de notaris, gevolgd door Statuten en een Huishoudelijk Reglement. Op dit moment bestaat het koor uit 55 leden (stand september 2022) sopranen damesalten en heren. 

Gezellig zingen is ons uitgangspunt maar ook aan zangtechniek wordt door onze dirigent aandacht besteed. Wij zingen voornamelijk het Nederlandse lied dat wij, zoals de naam al zegt, ff anders ten gehore brengen. Het repertoire van het koor bestaat uit ongeveer 45 Nederlandstalige of uit een andere taal (meest Engels) vertaalde nummers. Het “clublied” is vanaf het begin “Blauwe Korenbloemen” oorspronkelijk van de zusjes de Roo. Met dit nummer is het koor ooit begonnen.

Optreden doen we ook. Niet alleen in verzorgingshuizen in een ruime straal rondom Velserbroek maar we verschijnen ook op festivals en korendagen zoals in Nieuw Vennep, Alkmaar en Hillegom. Het koor bestaat dan uit ongeveer 45 a 50 personen. In verzorgingshuizen wordt veelal twee keer een half uur opgetreden met tussendoor een korte pauze.

Na de verplichte corona stop pakken we de zaak weer op en komen er voorzichtig weer wat boekingen. Wilt u weten waar we binnenkort optreden of laatstelijk opgetreden hebben? Bekijk dan onze agenda op deze site. Ook voor boekingen en info kunt u hier terecht.

Ons repertoire bestaat momenteel uit ongeveer 45 liedjes en dit is steeds aan verandering onderhevig. Er komen liedjes bij en er gaan liedjes weer af. Zo blijft het dynamisch!\

Er zijn nummers die veel gevraagd worden en die al een tijdje meegaan. Maar ook modernere nummers behoren tot het repertoire zoals Boom Boom Bailando van Jan Smit, Laat me  en Pastorale van Ramses Schaffy en Liesbeth List, Westenwind van Dana Winner, De Vlieger van Andre Hazes en Avond van Boudewijn de Groot.. Ook het inmiddels beroemde nummer Hallelujah van Leonard Cohen is een van onze succesnummers.

In 2013 werd voor de eerste keer opgetreden in een bijna uitverkochte Stadsschouwburg van Velsen.  Dit smaakte bij iedereen naar meer en werd besloten om toe te werken naar een volgend optreden in de Stadsschouwburg. Dat lukte in 2016. De hele schouwburg was uitverkocht!! Evenals in 2013 werd van het optreden een DVD uitgebracht. Van dit optreden in 2016 verscheen ook een lovende recensie in de IJmuider Courant (zie elders op deze site).

In 2019 bestaat FF Anders 10 jaar. Reden voor een feestje!!! Op de fotopagina kunt u zien hoe gezellig dat was.

Vrijwel doorlopend wordt er aan nieuwe nummers gewerkt onder leiding van onze dirigent Andre Jansen.